Stress

Idag har jag stressat så mycket att mina ögonbryn sitter ända uppe vid hårfästet.... Jag är organiserad och får massa gjort alltid men jag blir rätt lätt uppstressad och då får jag massa rynkor i pannan. Jag kallar dem mina stressrynkor. Får väl bli lite botox om några år, hihi!

Jag hoppas hoppas att jag blir intagen på mitt engelska test. Ska ju i och för sig också klara testet. Det är ju fruktansvärt nervöst. Har någon gjort det akademiska testet och vet hur svårt det är?

Puss puss

IELTS test

Jag har kanske hittat ett engelska test i juli som jag kan göra, bara fem platser kvar så jag har nu skickat Lees plast-pappa till att köra in till Universitet med alla mina papper och pengar för att boka in mig på testet. Testet är den 11 juli och snälla håll tummarna för att jag kan göra det då. Vill börja jobba nu!!!


Bye bye!

Chocking News!

Oj oj oj! Eller herregud vad är det som händer. Michael Jackson har dött och Farrah Fawcett (från orginalet av Charlies Angels) har också avlidit idag. Så sorgligt! Det är på alla nyheterna här i Australien. Har brytit alla andra program och bara uppdaterar hela tiden.

May them both rest in peace!

Jag har alltid älskat Michael Jackson och några av mina vänner hade biljetter till hans koncert. Så det blir inget med det, så synd! Har gjort många gymnastik danser till hans sånger, hihi! Särskilt till låten Bad!!! Har hundra miljioner minnen till hans sånger- typ Heal the world tryckarna vi dansade när vi va små, hihi! Det va på den tiden då man började hålla händerna på rumporna eller i bakfickorna när man dansade tryckare, haha! Gode tider!!!

Nu ska jag till jobb och det ska bli skit trist, känner inte alls för det!

Kram kram

Skit nyheter!

Jätte jätte skit nyheter!!

Nästa engelska test är inte förrän september....herregud det här e bullshit! Blir bara så trött att jag kräker. Att det ska va så här svårt att fixa legitimationen. Patetiskt!

Ska ringa dem imorgon och gråta lite!

Adjö

Svar från QNC

Fick ett brev från Queensland Nursing Council idag där det stod att jag måste göra ett engelska test för att kunna få min sjuksköterske legitimation. Det ända jag kan säga att det va på tiden att man hörde från dem.... det har tagit tre månader nu. Så nu måste jag göra ett IELTS test. Har hört att det ska va rätt så svårt så blev genast väldigt nervös, hihi! Undrar hur lång kö det är för att få göra ett test???

Det känns åtminstone som om bollen har börjat rulla lite nu i alla fall!

Kram så länge

Torsdag 25/6

Queensland vann stort i rugby matchen igår! Hade super trevligt! Clayton och El som vi va hos bjuder alltid på så mycket små gott. Alltid massa ostar med öl korv, soltorkade tomater m.m. Jag åt som en häst ska jag meddela!

En av de andra tjejerna som kom hade bakat Negerbollar men på australienskt sätt och de va otroligt goda. Dem kallar det Rum-balls här! Åt nog säkert 10 stycken sammanlagt, hihi! De innehäll inte ens smör, blev helt förvånad. HOn hade gjort dem på kondenserad mjölk....Ska försöka hitta fram ett recept och visa er!

Nu ska jag ta bussen till ett shoppingcenter för jag ska kolla alla mina fräcknar för att vara på den säkra sidan att jag inte har utvecklat något som inte ska va där! Man vet aldrig och hudcancer är åtminstone en cancertyp vi verkligen kan göra något åt om vi upptäcker det i tidiga stadiet.

Skriver mer ikväll!

Kram kram

State of Origin

Jaha då va man tillbaka från ö livet- herregud vad härligt det är att leva ö liv. Inga krav och bara öl och vin drickande och självklart surfing!

Nu är vi påväg till några vänner och ska titta på rugby fotboll! Det är alltså Queensland (staten jag bor i) mot New South Wales (staten som innehåller Sydney och Canberra) som spelar mot varandra. Det är mega stort här. Nästan i princip alla stannar upp för att titta på matcherna. Bäst av tre!!!! Ohh ja Queensland vann första matchen för cirka en månad sedan!


Ses snart igen för nu ska jag iväg med min flaska rött och umgås.....ohh heja!

Kram kram

Stradbroke Island

Då va vi iväg.... är nu påväg till ön som Lees föräldrar har hus på. Ska bli skit gött. Det va liksom bara spontant bestämt, hihi! Så tyvärr kommer det inte att bli några inlägg på några dagar för det finns inget internet på den ön!!!

Men nu vet ni var jag är i alla fall!

Kram kram och kärlek till er alla

Tess o Lee

Kallt

På tal om att det är sjukt kallt här nere nu, så här får man se ut om man fortfarande vill tro att det är sommar och kan gå runt i flipp flopp, haha.....

Snyggt va??


Nu ska vi iväg till stranden!!!

Puss puss

Bio

Det känns som om vi varit på bio rätt mycket senaste tiden. Det är åtminstone billigare här än vad det är i Sverige. Ja kanske inte på alla ställen men vi har hittat några ställen som är mycket billiga. Man kan till och med fälla stolarna och har mega stora salonger. Jag menar i Sverige kostar en biljett nästan hundra kronor och popkornen är knappt billiga heller. När jag va lite brukade min kompis mamma alltid poppa popkorn till oss hemma som vi alltid tog med oss, mycket smartare och framförallt billigare...

Ikväll så blir det the Hangover.. Behöver mig ett skratt efter a disaster of a cake baking session.....


Jaja nog tjatat från mig om vad som är billigt och inte billigt....

Adios amigos...

Ps. imorgon blir det nog stranden även fast det är kallt, Lee vill nog surfa.

Pinsamt äcklig kaka

 Jag är verkligen sämst på att baka...antingen bränner jag skiten eller så är den inte klar. Jag gav mig på att göra en vitchoklad kladdkaka med hallon och blåbär och lyckades med både och! Kakan blev bränd på toppen och helt rinnig i mitten. Smakar helt enkelt skit och ser osmaklig ut!!!

Lee han bara skrattar åt mig varje gång jag försöker mig på baka Jag skyllde så klart på att jag inte har rätt ingredienser och att produkterna härifrån Australien inte är desamma som hemma, det är alltså därför kakan misslyckades, haha! Men det måste det ju va, kan ju inte va mig det är fel på..... Det värsta av allt är att jag älskar att baka!!!

Jag och min kompis Ida brukar alltid säga att vi har aldrig helt fel, vilket alltså betyder att även om jag har blivit bevisad motsatsen till vad jag trodde eller sa så hade jag i alla fall lite rätt.....HUR NU DET GÅR IHOPA????

Har i alla fall satt in kakan i ugnen igen för att se om den kan bli lite mer färdig! Det är ju för fasiken pinsamt!! För sen har vi Lee's brors flickvän, Emelie, hon tar hit kakor och tårtor som inte är att duga med och som smakar gudomligt gott...hihi! Jag får kanske ta en bak kurs eller något liknande för det här börjar bli riktigt pinsamt....

Kram kram

Bakning

Kan inte bestämma mig för vad jag ska baka. Det står mellan kärleksmums eller vit kladdkaka med kokos och bär.... Vi får väl se!

Här nere använder de dock inte de vanliga measurements som vi gör i Sverige, det vill säga dl och cl osv. Det använder cups och halft cups. Vet fortfarnade inte hur mycket de är jämfört med vårt så får försöka göra det bästa av situationen, hihI!

Mums fillibabba!!!

Kram kram

Lördag 20/6

Godmorgon till er glada bakfulla människor som kanske drack alldeles för många nubbar igår kväll! Hoppas ni hade det roligt och dansade många varv runt midsommar stången!!

Själv vet jag inte alls vad som händer i mitt liv idag. Lee va tvungen att jobba lite idag också, men bara till 10.30. Ska nog ta det rätt så lugnt på dagen, blir eventuellt utgång ikväll, vi får se! Jag älskar att gå ut och dansa men hatar känslan dagen efter. Fylleångest och illamående.... Det bevisar att man inte är så ung längre, börjar komma upp i åren nu, hihi. Snart 25 år, ja eller kanske så snart men detta året!

Trötta morgon kramar från lilla jag!


Kväll här

Ja nu är det som sagt kväll här och jag har inte gjort något midsommar liknande alls. Jag är faktiskt rätt så ledsen över det. Skulle egentligen varit på en fest nu, men Lee va tvungen att jobba över typ hur många timmar som helst (är fortfarande inte hemma) och jag kan inte ta mig dit på egen hand. Så handikappat, vill så ha en bil..... Det är en av mina bästa kompisar härifrån som har going-away fest för hon ska till England och jobba som barnmorska och nu kan jag inte säga hejdå till henne, snyft!

Vill ni höra det sjukaste- hon är alltså australiensk (född australienare) och pratar därmed engelska som modersmål. För att hon skulle kunna få sin barnmorskelegitimation i England va hon tvungen att göra ett engelska test. Hur patetiskt är nu inte det. De båda länderna tillhör ju till och med  the Commonwealth. Så konstigt!! Tro det eller ej men det är fakttiskt sant!

Jag kan ju liksom förstå att jag som svensk skulle behöva göra det, men inte australienare....

Puss puss

Vinter i Australien

För de som hade tänkt att åka till Australien nu snart är det en ide att börja leta varma kläder igen...Det är sjukt kallt här nere och jag menar verkligen det. De har heller ingen värme i husen så ta med varm pyjamas och inneskor....golvet är freezing. Husen är ju som sagt gjorda för att hålla värmen ute....hihi!

Jag överdriver alltså inte, det är typ 5 grader på natten och kanske 15 grader på dagen, men regnar det och blåser är det kallare. Ska man sen ner till Sydney är det alltså ännu värre (ja och Melbourne ska vi väl inte prata om). Så hade jag varit smart.... hage jag packat ner mössa, halsduk  och vantar!! Och jacka självklart! (Man kan ju självklart också köpa det här nere om man nu vill det) Vet dock inte vad jag tycker om själva modet här- lite backwards tror jag, hihi!

Bara lite tips för den som känner för att lyssna!

Själv trodde jag inte på att det kunde bli så kallt. Ohh ni kommer nog inte helelr förstå det förrän ni kommer hit!

Föresten Glad Midsommar igen!