Bio??

Vet inte vad vi ska göra ikväll?? Tror nog att det blir rugby tittande. Tänkte först gå på bio som vanligt men vet inte vad vi ska se. Vill se den nya Inglorious besterds med min favorit Brad Pitt men det va inga bra bio tider för oss om vi ville se fotbollen också!

SItter och äter lite av mitt gott o blandat saltmpåse just nu som mamma skickat ner, fick en påse sånt från Jenny för ett tag sedan också. Har nästan ätit upp allt choklad Sofia skickat hit...ohh ja alla lakrits  klubborna är uppätna, hihi!

Folk har nog fattat att jag älskar lakrits...


Kärlek för hela slanten från mig idag efter en väldigt lång dag på jobb!

glömde kameran

anledningen till att jag inte lagt upp några bilder på ett tag nu är att jag har ju så klart glömt kameran hos Jay och Rels, vi va ute och åkte med deras båt i söndags och klumpiga jag glömde den hos dem.

Tror ni det va härligt i söndags....åkte över till en väldigt orörd ö som heter Moreton Island, underbart fint. Lägger upp bilder när jag får tillbaka kameran!

Love love

Info!

Har haft en del som frågat var jag är och vad jag sysslar med här i Australien! Bra frågor för det känns nästan som om jag själv inte vet vad jag sysslar med för tillfället!

Jag är sjuksköterska men jobbar tyvärr inte som det här ännu för jag har haft lite motgångar vad gäller mitt engelska test (IELTS academic test). Har gjort ett och nådde inte helt måtten för vad sjuksköterske föreningen här i Queensland krävde...Men jag hållet huvudet högt och kämpar på. Jobbar för tillfället på ett äldreboende som sjuksköterske assistent som de kallar det här!

Bor för tillfället i Brisbane i staten Queensland men ska snart flytta ner till guldkusten om vi bara kan få ett lån från banken så vi kan köpa något mysigt litet schack, hihi eller lägenhet. Hus och lägenheter här nere är sjukt dyrt, betalar flera miljoner svenska kronor för ett skit hus långt ifrån stranden.

Vi har precis haft världens värmebölja här mitt i vintern och jag undrar och frågar mig själv om jag kommer klara av sommaren här.. herregud kommer få värmeslag. Förhoppningsvis så jobbar jag på sjukhus tills sommaren kommer och de har väl luftkonditionering i alla fall (kan vi ju hoppas).

Kram kram så länge så är det någon som har vägarna förbi Brisbane så hör av er för här e jag!!!

Värme för hela slanten

Idag har vi haft värme rekord på 60 år! 33 grader och det är fortfarande vinter....Så sjukt varmt och jag vet inte hur jag ska klara av sommaren här. Man kan likosm inte gömma sig från värmen någonstans. Ja inomhus i airconditioning kan man ju alltid gömma sig men hur kul är det???

Sitter och äter mina lakrits snöre

Just nu sitter jag och äter mina godis snöre som mamma skickat ner till mig, snacka om gott. Älskar jag att få paket med lakrits i??? Ja självklart! Tullen gick inte igenom paketet denna gången, allt va intakt! Får nog försöka träna en extra runda ikväll eller imorn kanske. Rätt så omotiverad för tillfället att träna.

Kärlek kärlek

Ojsan!

Ja då har det inte blivit några inlägg i helgen, gud vad man egentligen kan kalla mig lat... Men skulle nog inte vilja hålla med om det för jag har haft en very very busy helg, hihi!!

Massa fest kan man kalla det med andra ord.

Ollie, en av Lee's bästa vänner (han va i Sverige i april och hälsade på) fyllde år så va ju tvungna att fira honom i fredags och det kan man säga att vi gjorde. Om jag har tid så lägger jag upp lite bilder senare. Jag och Lee va alltså fortfarande bakis kan man säga på söndagen och då är det inte bra!!

Hade sjukt roligt i alla fall, dansade så jag hade blåsor på fötterna och då hade jag alltså till och med ballerina skor på mig!! Startade kvällen med high heels men blev byte rätt så snabbt!


Idag är jag ledig och det är ibland skönt men har tvättat massa kläder och städat och varit i full gång så kan inte säga att jag varit ledig. Men samtidigt så gillar jag nog när jag är i gång och kan organisera saker.

Bla bla gud vad jag pratar strunt....
kram kram

Torsdag 20/8

Jaha då har man varit ute och sprungit igen. Sprang inte så långt men det är bättre än ingenting. Sitter framför datorn nu och håller på att somna, får nog ta mig en liten tupplur innan jag går till jobb vid 14.30.

Längtar till helgen, inte för att vi har något planerat men det ska bli skönt att bara få va med min älskling lite och åka till stranden. Älskar mina stunder på stranden med mina inrednings och skvaller tidningar som jag alltid läser och nu är det ännu bättre för jag har fått paket på posten...... Det va från min kära mamma och innehöll Elle och NU tidning, pocketbok, och massa lakrits godis. Äkta svenskt!

Tror ni att jag njöt när jag såg det....Lee kom nämligen upp till mitt jobb igår kväll och hade middag med mig och då tog han med sig mitt paket. Det gjorde min kväll på jobb!

Adios så länge

Bio

Har gått på bio en del på sistone!!



I söndags blev det chick flick...My sister's keeper!! Herregud vad jag grät ska jag lova! Gå inte och se den filmen på bio för jag kom ut och såg ut som om min pojkvän hade gjort slut med mig hundra gånger om!!! Helt röd om snoken och svullna ögon och snuvig, hihi! Här har ni trailern till filmen om ni inte har sett den....
Oj oj oj, nu grät jag igen när jag hittade detta youtube klippet! Ni som har sett filmen kan nog känna igen er...


Det är fruktansvärt jobbigt att försöka hålla in det när man sitter i en bio salong också och jag menar jag grät så att jag inte kunde andas...patetiskt men sant! Jag är ju också lite känslig, jag men jag gråter bara någon gifter sig på tv eller på Extreme Home makeover när de visar familjerna husen i slutet och alla gråter....ja då gråter jag också!!! Bölelisa kan ni kalla mig om ni vill, jag skäms inte!

Ibland kan va bra att titta på sorgliga filmer för då kan man släppa ut allt annat deppigt man tänkt på, hihi!

Kramar psyko-tess

Hoppsan

Ja nu har det gått några dagar sedan jag skrev, har varit så sjukt trött att jag inte ens satt på datan... Hade tjej helg i helgen och det va super roligt, men det tar verkligen energi från en att festa festa festa, hihi! Tror att jag börjar känna av att man inte är tonåring längre, haha!

Vi va som barn igen, gick till en nattklubb efter vi varit på teater, såg en sex and the city inspirerad teater som va sjukt bra. Vi va kanske lite för berusade för att gå för vi kunde inte sluta skratta och resten av folket där inne tyckte nog att vi va lite störiga. Vi kunde i och för sig inte bry oss mindre....



Efter det blev det pizza och jag menar pizza.... hur god ser denna pizzan ut????
.

Alla ville ju ha ett foto med piraten utanför pizzerian... så Brooke fick också va med!
Ja Nerida också, hihi!


Ja fråga mig inte vad vi sysslade med här, spelade lite Didgireoo hur man nu stavar det!!!!!

Tusen kramar!

Träning för hela slanten

Nu har jag precis kommit tillbaka från gymmet, trodde inte jag skulle palla mig dit men jag va duktig. Har tränat rätt så mycket på sistone, undrar hur länge det håller i sig, hihi!

Jag va relativt väl tränad när jag lämnade gamla svedala men har låtit mig gå lite de senaste fyra månaderna. Helt sjukt så lång tid det tar att bygga upp muskler och snabbt det går att tappa dem. Önskar det va tvärtom, men antar att jag inte är den enda som känner så!

Men nu tar jag i med hårdhandskarna....

Kram kram

usch usch, hur mycket hatar vi att gå till jobb. Finns det något jobb som faktiskt är roligt att gå till???? Vissa jobb kan va mindre tråkiga men är de verkligen roliga??? Kanske volontär jobb som man gör bara för att ha något att göra när man är multimiljonär!!!

Ja, jag jobbar ju inte som det jag vill ännu så jag kan inte påstå att mitt jobb är varken stimulerande eller roligt men det ger lite pengar i fickan åtminstone...

Jobba som sjuksköterska i Sverige ger inte så mycket pengar i fickan heller så även fast det är stimulerande och intressant så blir man förbannad varje gång man ser lönespecifikationen, hihi! Danmark är stället att jobba på för tillfället, bra lön åtminstone.


Nu ska jag sticka, kram kram och jobbapå hårt idag på ert tråkiga jobb, haha!

Kram kram

kladdkaka a la tess

Har två specialiteter.....kladdkaka och cheescake, hihi!

Har precis bakat en kladdkaka med australiensk touch, hihi! Kan meddela er där hemma att den smakar inte alls som hemma. Tror att det är deras margarin som inte är så gott.....

För er som inte har mitt recept på världens enklaste kladdkaka så har ni det här:


2 ägg
3 dl socker                      vispa poröst

1,5 dl mjöl                       tillsätt allt detta
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
knivsnudd salt

100g smält smör          tillsätt sist

ugn: 175 grader i 20 min!

Mums fillibabba!

Pussisar

miss out on things, not my thing

Jag är verkligen en människa som hatar att missa saker som exempelvis när andra har massa roliga fester och dylikt de går på och så kan inte jag komma. Så känns det verkligen nu när jag är på denna sidan av jordklotet. Även fast det händer massa roliga saker här så önskar jag verkligen att jag bara för en helg ibland kunde komma hem och få va med på era fester...

Kommer ihåg när jag va liten och någon skulle ha party när jag va iväg på sommar semester med familjen på Öland. Skulle missa festen med en dag. Jag va sur hela veckan tror jag och fick till slut Mamma och Micke att köra hem en dag tidigare för att jag skulle kunna gå på partyt som vi kallade det då. Jag va helt förstörd att jag skulle missa en fest när andra skulle ha kul och få dansa med sina killar, hihi! Hur desperat va man inte och snacka om snäll familj!

Kram kram




jaha då va det måndag

Tillbaka till verkligheten är det ända jag kan säga. Har haft en underbar helg, varit på stranden i några affärer. Gick förbi en antik affär med massa gamla underbart fina möbler och tittade på prislapparna....det va inte ens dyrt. Typ 250 kronor för en snygg antik stol jag kan spraya vit och massa annat. Normalt sätt har jag fått för mig att sånt är super dyrt. Blev så glad!

Imorgon har jag sov morgon, börjar inte förrän klockan 15.00. Ska bli så skönt att få sova ut lite. Jag är verkligen en människa som kan sova hur länge som helst på morgonarna.... det är mitt dåliga samvete som får upp mig, hihi!

Godnatt godnatt

Kines mat!

Nu har jag plattat håret och gjort vi mig lite, skönt att få på sig lite smink igen. Har inte haft på mig det på några veckor!!! Behöver inte direkt göra mig fin på morgonarna för the old people in the nursing home!!!

Ska iväg och äte kina mat nu, tror ni att det ska bli gott eller???? Kanske fruktansvärt gott! Jag är så hungrig att jag håller på att svälta ihjäl känns det som..

Köpte två super fina klänningar när jag va ute o shoppade, ska försöka ta någon bild på dem så ni får se. Ska nog gå och slänga i mig en macka med jordnötssmör nu, annars tror jag jag dör.

Tänk på mig om en timme när jag sitter och mummsar i mig "kines mat"...... Jag äter alltid friterad kyckling med sötsur sås på kina resturang.

Kram kram