On and off

Mitt internet som ni nog har märkt funkar inte igen, så om jag inte skriver är det det beror på. Så ledsen att det är så här, det är så störigt att jag får spader!

Idag har jag precis ätit djungelvrål klubba och läst ett underbart brev som en av mina bästa vänner har skickat. Tror ni att klubban va god eller???? Men brevet va nog ännu finare.

Har jobbat en heldag idag, tufft måste gå upp klockan fem, inte alls kul! Jag är nog ingen morgon människa! Eller jag vet inte riktigt för jag är inte arg eller så på morgnarna det är bara att jag älskar att sova länge tror jag! Det var nog det jag älskade bäst med att jobba nattskift, när alla andra var tvugna att gå till jobb så fick jag gå o lägga mig! Underbar känsla!

Idag ska jag och älsklingen in till stan, dem har alltid öppet jätte länge på fredagar, så man kan shoppa! Vi ska nog äta lite mat på fin resturang och bara njuta av varandras sällskap. Ska bli super mysigt!

När man pratar om trollen, nu hörde jag precis min älskling komma innanför dörren så nu får jag nog slänga mig i duschen.

Kram kram och håll tummarna för att mitt internet ska fungera nu!


>Planer<

Nu sitter jag här med inpackning i håret och ler för mig själv. Har nog inte varit så här glad på länge och allt för att mitt internet funkar igen!

Under dagarna som jag inte skrivit något har vi haft hemska stormar här, det har regnat så mycket att Queensland nu inte längre har torka och man får duscha hur länge som man vill (eller så länge det finns varmvatten, haha). Har ju vissa i denna familjen som tycker om att duscha länge och använder därför upp allt varmvatten. Hur arg tror ni att man kan bli på sånt???

Det har inte hänt så mycket på lägenhets letandet fronten ännu, tror nog att vi ska ansöka om lån från banken på fredag möjligen eller i början av nästa vecka- och då kan vi börja leta på riktigt. Känns så spännande att kunna få komma till något eget och försöka göra det fint. Standarden kommer kanske inte att bli den bästa för det är extremt dyrt att köpa här, men jag blir glad så länge man kan ta sig till sina kompisar därifrån, hihi!

Har börjat tänka om vad gäller att cykla till allting i detta land, det va ju som sagt min plan innan jagkom hit- att skaffa mig en cykel och cykla till jobb och stan osv. Det gick inte så bramed den planen för det är cirka 1 mil till tågstationen, hihi med bara upp och ner försbackar. Har börjat tänka på om jag kanske ska köpa en skrutt bil så jag åtminstone kan ta mig till lite ställen. Men det får nog bli ett senare projekt!

Nu måste jag gå och tvätta ur min inpackning för den har suttit i så länge nu att håret är helt stelt!

Massor med kärlek till er alla


Äntligen Internet igen!

Gud har svarat på mina böner...mitt internet fungerar igen! Har varit utan internet hur länge som helst nu och jag har verkligen blivit tokig i huvudet. Det är dock en rätt skrämande känsla att vara så här beroende av internet. Man har ju inget liv utan det. Kan ju inte ens boka bio biljetter eller kolla upp telefonnummer till skatteverket. Det va nog många år sedan jag slog upp ett nummer i telefonkatalogen, hihi!

Vi har haft hemska stormar här med sjukt mycket översvämning så får väl skylla min ej fungerande internet på det!!

MEN NU ÄR JAG TILLBAKA OCH JAG HAR SAKNAT ATT SKRIVA JÄTTE MYCKET!

Känns som om jag jag super mycket att berätta!


Glada känslor från mig!

Nu är jag vaken

Ja det va en rätt så enkel natt om man ska jämföra med Infektions avdelningen som jag jobbat på hemma i Sverige, det går ju egentligen inte att jämföra direkt. Här har man en timmes rast mitt i allt ihopa som man kan gå och sova. Great!! Det ända som va rätt så jobbigt att man börjar duscha och göra morgon arbete klockan 5.00. Man är inte riktigt laddad för det efter en natts arbete, hihi!

Idag blir det bara lite pluggande, har ett arbete kvar på en engelska distans kurs (Medical Terminology) som jag läser. Har verkligen dragit mig från att göra denna. Man ska liksom läsa en vetenskaplig artikel och sen skriva en review på den. Inte super lätt nej. Ja kanske om jag kunde skriva sammanfattningen på svenska, men det hade ju tagit bort hela meningen med kursen!!

Känner mig annars rätt så laddad inför att börja jobba som sjuksköterska här i Australien, när det nu kommer att hända... Ringde upp dem som ska ge mig legitimationen igår (igen) och det tar minst 1,5 månad ytteliggare tills de överhuvudtaget kommer att titta på mina papper. Vad i hela fridens namn sysslar dem med, se till o få tummen ur röven och få lite jobb avklarat.... Kan inte förstå att det kan ta sån tid...

Kram kram

Arg och trött

Har precis vilat nu, så här trött är jag nu..... och nu ska jag iväg och jobba. Hur kul och sinnesjukt det nu det låter!!! Tror verkligen att jag har vaknat på fel sida, är super arg i min själ......  Får väl ta mig en funderare på hur jag ska bli glad igen.

Godnatt till er som ska sova....

Nattskift

Ska jobba nattskiftet inatt, kom lite oväntat men det ska bli intressant. Har inte jobbat natt på väldigt länge så får väl se vad man tycker. Tiderna är inte så bra det gäller 23-07 och man får inte alls bra betalt. Får typ bara 10 kronor extra vilket är sjukt kasst! Så det blir inte många nattskift med den lönen! Man får en timmes paus mitt i passet, undrar om man får betalt för den timme??? Får fråga det inatt.

Så det blir en liten vilopaus för mig i eftermiddag så at jag orkar!!!

Body of Lies va skit bra, verkligen att rekommendera!! Gud vad jag va kär i Leonardo di Caprio när jag va lite eller dvs när Titanic kom ut, hihi! Hade bilder på honom i hela mitt rum. Tror dock inte jag va den ända tjejen som hade crush on him då!

Kram kram

Söndag 17/5

Godmorgon!

Nu bär det av till stranden, härligt härligt! Blev ingen bio igår, vi va på väg och insåg att vi alldeles för trötta så hyrde en film istället. Body of Lies med Leonardo Di Caprio och Russel Crow. Såg säkert bara 10 minuter av den innan vi somnade. Den verkade dock jätte bra så får försöka se den ikväll istället.

Puss puss

Föresten

Ja det va ju så klart The Broncos som vann igår, alltså Brisbanes lag!!! Jepp det va klart jag hejade på dem!!

Kram kram igen!

Hoppsan hoppsan

Oj oj oj, tror inte att Tess mår så bra idag. Det blev lite fler drinkar hos Jay och Rels än planerat, hihi! Man mår alltid kasst när man har druckit redbull vodka! Men men ska nog överleva, hihi! Hade i alla fall super roligt, vi spelade massa musik och dansade!

Puss puss nu ska vi iväg och gå på bio!

Football

Nu ska vi iväg till några kompisar o kolla australiensk fotboll som vi med andra ord skulle kalla rugby. Ikväll är det Brisbanes lag (Broncos) som spelar mot guldkustens lag (The Titans). Vet ju inte riktigt vem man ska heja på??? Det blir nog Brissy tror jag, hihi! Deras lagkapten är ju faktiskt rätt så snygg, även fast han börjar bli lite flinskallig. Ska nog dricka lite röd vin ikväll. Undrar hur mycket jag älskar röd vin just nu??? So into that right now!!

Jag har ju då faktiskt serverat han lagkaptenen kaffe på mitt gamla cafe jag jobbade på sist jag va här i Australien. Tror ni att jag blev nervös eller, gjorde nog världens äckligaste kaffe, hihi!

Kram kram och hade jag varit ni så hade jag hejat på det laget som vinner, det brukar gå bra!

Ohh ahh
ohh ahh ehh
vi e brisbane:are, whoooa!

Fredag

Är det verkligen fredag idag, jag fattar ingenting. Känns som måndag! Har suttit och kollat på lägenheter som vi vill köpa. Har hittat en som är skit fin, ska nog åka och titta på den i morn. Spännande!

Vissa människor älskar shoppa kläder och andra att annat. Min absolut största passion är nog faktiskt att shoppa möbler. Vet inte varför men får verkligen fjärilar i magen varje gång jag ser en inredningstidning eller går förbi en möbel affär. Första gången jag fick lön (typ när jag va 13 kanske) efter ett avslutat sommarjobb åkte jag till ikea för jag ville köpa möbler. Det är ju helt sjukt, vilka barn gillar möbler på det viset, hihi!! JO >JAG<!

Får nog flörta med Lee och se om han vill ta mig till Ikea en sväng imorn också, kan ju alltid muta med köttbulle lunch.

kram kram

Ohh my god

Fy vad man som människa kan klaga mycket.... säger inte att jag är mycket bättre. Undrar om man egentligen mår bättre efter man klagat. Jag tror inte det, man bara söker medlidande. Så nu ska jag klaga igen- jag är sjukt trött!! SÅ nu har jag sagt det.

Men egentligen är jag inte på humör att klaga för jag känner mig väldigt glad idag och har gjort det på sistone. Känns som om jag har börjat känna mig lite mer hemma här nu och tänker inte negativt hela tiden. Va nog inne i en sån period för ett tag sedan. Nu är allt jätte bra och jag har träffat Johanna och fått prata av mig lite, hihi! Hon är bara helt underbar men snart lämnar hon Australien, vilket jag tycker är super trist.

Hon mår också jätte bra och det är så gött att va runtomkring positiva människor. Tror det är det lovet går ut på att försöka (ja åtminstone försöka) göra varandra glada. Så från och med nu röstar jag på att alla åtminstone försöker göra tre personer var dag glada och sluta klaga, det ger inget!

Kram o puss

Today is the day

Jaha det blev som sagt ingen dans igår för min del för tjejerna fastnade i traffiken och kom för sent och jag va verkligen 1,5 timme för tidig!!  Det blev super god thai mat istället, riktigt mums ska jag meddela!!! Hoppas det blir dans nästa tisdag istället!

Har ni glömt att jag ska träffa Johanna idag??? Jepp för det ska jag och det ska bli super kul, BLIR NOG LITE MAT OCH VIN. Ohh vi ska kramas massvis för jag kommer inte träffa henne på hur lång tid som helst. Ledsamt Ledsamt!

Men snart kommer Josefina, jippie! Har börjat planera lite för henne ankomst. Det är bara så trist att vi inte har vårt egna boende ännu, känner mig lite otillräcklig. VIlle ju att hon och hennes kille skulle kunna bo hos oss. Men har lovat henne att det inte kommer att påverka vår tid tillsammans. Vi ska spendera super mycket tid tillsammans! Promise baby!

Vem kommer att va de som kommer avlösa Josefina?? Vet inte ännu, hoppas någon kommer i alla fall......

En miljon kramar till bloggen idag.

Contemporary dancing

Har precis kommit hem från jobb, jobbigt pass, lite trött började 6.00, inte van vid det! Nu ska jag iväg på samtal hos barnmorska och läkare med min vän som väntar barn för att prata om förlossning och dylikt. Ska bli jätte intressant. Allt som har med sjukvård är så intressant för mig för tillfället känns det som. Försöker snappa upp så mycket information om allt möjligt för att kunna skapa mig en blick om hur systemet fungerar här.

Sen ska jag iväg och dansa med några vänner!!!! Hur kul som helst ska det också bli. Det är alltså riktig dans, hihi det vill säga Contemporary dancing! Kommer inte ha någon som helst koll på vad man ska göra, men kul ska det bli i alla fall. Efter det blir middag. Busy busy day, me like that very much!

Kramizar och puzzizar


Grattis

Idag fyller min underbara Ida år och vill verkligen gratta denna enormt starka och energifyllda tjejen. Jag tänker på dig, men det vet du!

Sen vill jag ju också gratta Lina min kusin för hon fyller 18 år idag. Jätte synd att jag inte är hemma och kan gå ut och dricka några drinkar med henne. Får ta igen det när jag kommer hem eller kanske när hon kanske kommer hit, hihi!

Puss puss till födelsedags grisarna!