Glass i stora lass

Nu sitter jag och äter en välförtjänt skål med chocolatechip icecream, mummsens!! Har faktiskt varit ute och sprungit i en hel timme! Duktigt av mig va, är helt slut i hela kroppen nu i alla fall.

Godnatt så länge så hörs vi imorn.

Läser

Nu sitter jag läser min bok här på stranden, den är så bra att jag inte kan lägga ner den.



Hörs snart igen
Kramisar

Världens bästa fest

Jag måste säga att jag lämnade Sverige på topp för att åka till Australien... Hade världen bästa fest för mina vänner på min examensdag när jag blev färdig sjuksköterska. Det går inte att beskriva den festen med ord. De sista gästerna lämnade inte förrän klockan halv sju på morgonen och då lämnade de festen skrikande....living on a prayer, take my hand and we'll make I swear, oho, living on a prayer....  Ohh my god, det va så kul att jag får gåshud bara att tänka på det. Alla va vänner hela natten, min älskade mamma och Micke va där och dansade hårdrock med oss alla. Va så undebart att se dem ha så roligt och jag va så glad att dem va där. Det va liksom absolut inget som kunde varit bättre!!

Ja klart att jag bjöd på min cheescake, det går ingen fest utan den, hihi. Folket stod och åt med skedar direkt ur formarna, dem hade hetsätningstävlingar.... and god knows what!




Det va ju själklart ingen fest utan lekar heller, hihi!

Det bästa va nog den där kinky nurse dressen jag hade på mig, den va till och med sydd  kortare bak till än fram till!!! Underbart!







Hoppas det blir fest snart igen!! Tusen miljoner pussar till er alla som finns där för mig!

chocolate thickshake

Godmorgon alla!

Mitt sista inlägg igår va rätt djupt och många tankar sprudlade runt i min hjärna. Vill bara klargöra en sak att mina vänner är i alla fall de bästa man önska sig. Idag är jag fit for fight igen. Sitter på mitt favorit cafe igen, The Coffee Club i stan och bloggar. Så här god ser min chocolate thickshake ut, mmm!!!



Jag lever rena rama lyxlivet kan man nästan säga, har inte fått jobb ännu så kan ju inte göra mycket mer än att bara njuta av ledigheten och gå till stranden, hihi! Rätt gött egentligen att vara arbetslös, hade bara varit ännu bättre om pengar hade rullat in på kontot lite då och då.

Pussar från mig

confused

Vad vet man egentligen om sina vänner, hur mycket öppnar man upp sig inför sina vänner? Hur vet man hur mycket vännerna hur vet man om man betyder något för dem? Det är klurigt och jag vet faktiskt inte, tror dock att man som vänner också behöver, precis som i förhållanden, lite bekräftelse från varandra. Men hur ger man bekräftelse då ja det är nog en hel vetenskap bara det. Allt handlarvaranog i långa loppet om att vara ärlig och säga vad man har på hjärtat. Typ om man tycker att någon är fin, säg det då i stället för att bara tänka det, tänk så mycket mer glädje det sprider. Hur vet man om en vän inte känner sig bekräftad då? Ja herregud livet är inte lätt, gå på magkänslan är nog mitt tips!

Jag tror i och för sig inte att man tar vänner lika mycket förgivet som man ibland kanske tar sina partners. För hur kommer det sig att vi kan skälla och säga dumma och elaka saker till våra partners och sen tro att dem inte ska tänka på det efteråt? Och hur kommer det sig då att vi inte säger sådana saker till våra vänner? Den enda anledningen jag kan komma på är att vi tar våra partners mycket mer för givet än våra vänner samtidigt som vi faktiskt ibland också tar våra vänner för givet och inte anstränger oss tillräckligt. Men vad är det i grund och botten som faktiskt får oss att säga elaka saker överhuvudtaget är kanske egentligen frågan man bör ställa sig. De bästa vännerna man har är dem man verkligen kan vara sig själv med.

Ta inte mogondagen för givet, uppskatta era vänner och partners för dem de är. Man ångrar inget förrän det är för sent.

Tankisar tankisar!


090330

Då va det måndag igen. Själv har man suttit och pluggat hela dagen, riktigt trist! För er som inte vet så anmälde jag ju mig till två engelsk medicinsk terminologi kurser som jag då håller på med nu. Rätt bra för kurserna kompletterar varandra rätt så bra, det den ena inte har, har den andra! Min cv är klar nu i alla fall, så nu är det bara att söka jobb överallt om så önskas!! Problemet är att jag vill ha jobbet på det här äldreboendet precis där vi bor. Ringde dem idag och dem har haft jätte mycket att göra och ska ta tag i intervjuer nästa vecka. Tydligen är det många som har sökt, jag visste inte ens att de behövde någon, så jag hoppas hoppas att det blir något. Annars tänkte jag skriva om min cv lite och kanske söka jobb på bageri eller cafe som inte är så jätte långt härifrån. Vi får väl se! Pengarna börjar som sagt att sina..

Har vår vädret kommit till Sverige ännu? Eller snöar det fortfarande??

Kramizar och Puzzizar

Underbar dag

Har haft en fantastiskt underbar dag idag. Kanske inte så jätte mycket sol men det går inte att beskriva med ord hur fint det är i Noosa. Kommer ni någon gång hit och hälsar på så måste vi åka dit. Där finns massa fina cafeer och det är det bästa stället för om man vill prova på att surfa, det sa Lee i alla fall. Det är liksom lite skyddat där och vågorna blir inte alltför tuffa. Jag har dock inte köpt en bräda ännu men har tänkt att jag ska göra det snart. Har bara blivit lite avskräckt av alla hajattacker som inträffat den senaste tiden. Hajarna kommer in mycket närmre än de brukar göra, det måste vara slut på mat ute på djupare vatten...

Ohh jag har verkligen ätit världens godaste sallad idag. deet var med kyckling, advokado, ruccola, cassew nötter, tomat och rödlök med mangosås. Helt magnifico!! Så gott att jag skrapade tallriken efteråt.

Hoppas ni haft en bra helg hoppas ni vet att jag saknar er alla.

Noosa

Nu ska jag till stranden, det är super mycket vågor..... Noosa here we come!
Puss puss

Min lilla groda...

Här ser ni min lilla groda, det va Sofia som kom och hälsade på mig utanför huset...visst är hon söt ♥

♥♥♥

Deja vu

Har fått lite önskemål om att jag ska lägga upp lite nya bilder på mig och Lee. Problemet är att vår kamera inte fungerar så vi kan inte ta några nya bilder. Men nu är den nya kameran på väg, hihi kommer nog om ungefär två veckor. Hoppas den hinner komma innan Sydney trippen! Det blev den stora svarta (Powershot SX10 IS) föresten om jag redan har berättat det. Då ska jag ta massor av bilder och lägga upp det lovar jag.

Vi va och såg Gran Torino igår kväll, den va mycket bra. Lite långsam i mellan åt, men man fick sig en liten tankeställare. Det konstiga va dock att det kändes som om jag redan sett filmen. Men hur kan jag ha sett den???? Jag visste precis hur den skulle sluta. Väldigt konstigt! Det kanske va Deja vu, jag vet inte! Hur obehagligt kan inte det vara ibland, när man är helt säker på att något har hänt tidigare, creepy!

Snart ska jag ner till stan och möta upp Lee, sitter här i huset och väntar på att någon ska vakna så jag kan få skjuts till tågstationen. Rätt så crap att va så beroende av människor måste jag erkänna, känns inte allt för bra. I såna här lägen önskar man bara att man hade sitt eget.

Tar nog med mig datorn in till stan ifall jag måste vänta ett tag. Så det blir kanske något till inlägg för idag.

Puss och sov gott till er alla som sover nu.

Fredagskväll

Nu ska jag och min älskade prins på bio tror att vi ska se Gran Torino med Clint Eatswood, vet inte riktigt vad den handlar om men har hört att den ska vara bra. Vi får väl se vad det blir! Känner mig lite trött idag, har varit igång hela dagen, va ute och sprang i morse klockan 7, snacka om avancerat, hihi! Va så trött att ja knappt kunde lyfta benen kändes det som.

Ha en bra fredag, äntligen helg!

Ingen intervju.

Det blev ingen intervju igår, dem kunde inte hitta det formuläret jag fyllde i när jag vär där uppe i tisdags. Jag pratade med en som var personal ansvarig och hon skulle ringa tillbaka så fort hon hade mer koll på läget. Hoppas hon ringer idag, vill åtminstone veta om dem behöver någon.

Det har blivit mycket familj angelägenheter på sistone, imorgon lördag ska jag Lee och hans syster Lisa åka upp till deras farfar som bor cirka en timme ovanför Brisbane det vill säga uppe på Sunshine coast för dem som vill veta. Det blir väl ett litet stopp inom stranden innan vi åker och hälsar på honom. Kan ju vara gött med ett litet dopp i grytan.

Nu måste jag skynda iväg till tåget. Tuddeloo!

Plastic fantastic

Nu ska jag ner till plastic fantastic stranden mitt i stan i Brisbane, hihi Southbank lagunen. Det ska bli gött, ska läsa min Stieg Larsson bok, är på tredje och sista delen nu och den är skit bra. Till alla er där ute som inte har läst dessa tre böckerna, se till och köp eller låna dem för dem är super bra. Den första är lite seg till en början men blir riktigt spännande i slutet.

Kram kram så länge så hörs vi snart

Josefina!

Josefina som ni har sett på bilderna från min sjuksköterska tid ska komma och hälsa på mig mycket snart, tror ni att jag längtar lite eller mycket??? Det går nog utan att säga att jag bara älskar tanken på att jag ska få se henne och hennes engelska pojkvän som faktiskt om jag inte tar fel är halv-australiensk. Vi ska bara mysa, prata och festa när hon kommer. Hoppas verkligen det har löst sig med vår boende situation innan dess så att vi kan husa dem på riktigt.

Jag och Fina kände varandra när vi va små visade det sig när vi började umgås på sjuksköterskelinjen, världen är så himla liten. Vi brukade servera öl på strandfester på vinsurfingklubben i Helsingborg, hihi! Så snälla va våra föräldrar, hihi! 














Moi and Finalina
Puss puss

Hej igen bloggen

Har ju glömt att säga att jag har ju fått ett australienskt körkort. Vet ni hur lätt det va på en skala. Gick bara till något som heter Queensland Department of Transport och fyllde i en ansökan, tog med mig ett bankpapper sär min adress stog på plus pass och ett kreditkort och det va klart, hihi. Fotot dem tog va kanske inte så himla fint, jag ler med hela ansiktet, hihi och ni vet hur det ser ut. Jag har nog växt en halv centimeter också för jag va hela 163 cm, jippie! Hade ju varit bra om det hade varit lite mer bara.

Hoppas ni har en bra dag där hemma, nu ska jag äta middag. Tror det blir kycklingklubbor, sås och potatis, mumsigt!

Jag ber fortfarande tysta bönar att du vet vem kommer ner till hösten, vet du vad som hade varit ännu roligare? Om ni hade kommit till Australien över jul och nyår!!!!!!! Snacka om fest fest fest och sol sol sol! Där kom ytterliggare en tyst bön....

Tjalong.